L’octubre. Casal independentista del Poblenou

Reforma d’un local en casal independentista a Barcelona

Poblenou, Barcelona  I  2015

La gentrificació que fa anys pateixen les veïnes del barri del Poblenou, obliga a les sòcies de l’Octubre a marxar del local que ocupen al centre del barri.

El programa d’aquest projecte surt d’un procés llarg i de molta comunicació amb els i les sòcies del local. Segons les necessitats, somnis i també analitzant les mancances del local antic que havien de deixar, s’ha conformat el que avui dia és la nova seu de l’associació.

El nou local es troba en una finca que data del 1928. La intervenció va encarada a despullar els acabats que oculten els elements constructius antics per poder-los posar en relleu. Requisit indispensable: no tocar l’estructura portant de l’edifici, d’aquesta manera s’ha optat per insertar un volum que contingui els serveis (lavabo i cuina) i deixar els altres espais el més diàfans possible.

Reforma bar en planta baixa a Poblenou
Reforma bar en planta baixa a Poblenou
Reforma local comercial a Barcelona
Reforma local comercial a Barcelona
Reforma bar en planta baixa a Poblenou