Llorell

Reforma a Tossa de Mar d’un habitatge unifamiliar

Tossa de Mar, Girona  I  2019 – (en procés)

La Madelaine i en Franck volen un lloc per passar les vacances i, potser al cap d’uns anys, passar-hi la jubilació. Per això van comprar una casa a la urbanització Santa Maria de Llorell per poder passar l’estiu a prop del mar.

Es tracta d’una casa de l’any 1965 amb un estil que s’ha quedat obsolet i unes males prestacions tèrmiques. És per això que en aquesta reforma a Tossa de Mar un dels requisits és modernitzar-ne l’interior però sense que perdi la calidesa.

A més, la distribució interior no s’adapta a les seves necessitats, ja que és una casa amb moltes estances petites i mal il·luminades. Per tant s’ha decidit pujar l’altura de la coberta per poder aprofitar tota la planta superior (fins ara un traster amb poca altura), aconseguint així un espai de cuina, menjador i sala d’estar en un únic espai amb una doble alçada que permet una major il·luminació i seguir tenint tres habitacions, dues a la planta baixa i una suite privada a la planta primera.

També s’aprofita per millorar tèrmicament tot l’edifici: es substitueixen les fusteries per unes de noves, s’injecta aïllament tèrmic a les parets i les noves parts es faran garantint el confort tèrmic.

Per els acabats s’ha optat per un paviment de “rasilla” ceràmica, un material simple però que contrastarà amb els blanc dels murs i sostres i donarà calidesa als espais. El mobiliari es farà amb fusta de bedoll, la qual aportarà també un toc càlid i lluminós al ser una fusta clara.

A l’exterior es manté l’arrebossat blanc, típic de les cases mediterrànies, i la coberta amb teula àrab. Per a la protecció solar s’hi col·loquen porticons pintats d’un color viu i que destaqui.

Aparellador: JS Aparellador

Constructora: AK2 Constructora

Reforma casa a Tossa de Mar
Reforma casa a Tossa de Mar
Reforma casa a Tossa de Mar
reforma Tossa de Mar
Reforma casa a Tossa de Mar
Reforma casa a la costa
Reforma casa a la Costa Brava
Reforma casa a la costa
Reforma casa a la Costa Brava
Reforma casa a Tossa de Mar