Casa Canyes

Habitatge unifamiliar aïllat a Bordils

Bordils, Girona  I  2016 – 2020

Aquesta és la casa de la Coral·lí i l’Albert al municipi de Bordils. Un habitatge unifamiliar aïllat en el que s’han tingut en compte criteris de bioconstrucció i amb qualificació energètica A.

Cansats de viure en una casa amb moltes escales, la Coral·lí i l’Albert han decidit que volen anar a viure (i ja pensant en el futur) en un habitatge a Bordils que pugui funcionar només en planta baixa.

Es situen les peces imprescindibles (cuina, menjador, sala, lavabos, rentador i habitacions) en estreta relació amb el jardí; i es col·loquen una habitació auxiliar i un estudi a la planta primera. S’han tingut en compte criteris d’eficiència energètica com la orientació, la protecció solar, el gruix de l’aïllament tèrmic, cobertes ventilades, … i l’ús de materials saludables.

Per el sistema d’aïllament de l’exterior, es col·locaran panells de fibra de fusta amb una molt baixa conductivitat tèrmica que el converteix en una excel·lent protecció per l’hiver, i una alta capacitat calorífica específica que garantitza una bona protecció a l’estiu. També funciona com a protecció envers el soroll tant aeri com d’impacte per la seva estructura porosa. En cas de desmuntatge, aquests panells es poden reciclar i es poden tornar novament al cicle de producció. La matèria prima procedeix directament de la indústria forestal sostenible.

Per al control solar, s’ha optat per els sistemes passius de tota la vida: persianes de corda (alicantines) i porxos amb protecció vegetal, que permeten que durant l’hivern passin els rajos del sol, i a l’estiu proporciona ombra.

Aparellador: Pere Cañadas

Constructor: Promediter, S.L

Instal·lacions: E. Carrion

Pintura: El Pintor de la Carretera

Fusteries exteriors: Elke Wood Windows

Fusteria: Artesans de la Fusta, SL

Cuina i rentador: Creixell, SL

Fotografia: Estudio Renderia

habitatge bioconstruccio a Girona
Casa obra nova a Bordils
habitatge bioconstruccio a Girona
habitatge bioconstruccio a Girona
Arquitectes construcció de cases a Girona
habitatge bioconstruccio a Girona
Casa obra nova a Bordils
Casa obra nova a Bordils
Casa obra nova a Bordils
Casa obra nova a Bordils