Reflexes obsolets

Projecte d’arquitectura efímera realitzat al festival Lluèrnia

Olot, Girona  I  2019

Aquest projecte d’arquitectura efímera juga amb el reflex del CD-ROM, un objecte obsolet que s’ha vist desplaçat per les noves tecnologies al qual se li dóna una última oportunitat, rescatant-los dels fons dels armaris.

Els discs, cosits entre ells i formant un teixit un espai dins el pati de l’antic hospital que, juntament amb els reflexes provocats per la cara cromada dels discs, conviden a ser contemplats, podent-se lluir per última vegada com una gran manta de lluentons.

El muntatge s’ha realitzat en dues fases, on, com en un edifici prefabricat, la primera part s’ha fet a taller (en aquest cas a casa) i la segona directament al lloc.

L’element principal del projecte ha estat un CD-ROM al qual s’hi ha fet un petit forat en dos dels seus extrems i s’hi ha passat un clip.

Aquest sistema ha permès sistematitzar el muntatge, millorar-ne el transport i augmentar la velocitat a l’hora de muntar, permetent fer-ho tot al mateix dia.

A partir d’aquesta peça s’han conformat les diverses files de discs que formen el projecte segons fos necessària més o menys llargària.

L’emplaçament escollit ha estat el pati de l’antic hospital d’Olot, es tracta d’un lloc resguardat amb uns elements existents que s’han utilitzat com a suport de l’estructura del muntatge (feta amb filferro).

A més, pel fet de ser un espai envoltat amb quatre façanes és ideal a l’hora d’aconseguir un efecte més potent amb el reflex dels CDs.

Fotografia: Guille Pacheco

arquitectura efímera reflex Olot
projecte efímer Lluernia
arquitectura efímera reflex Olot
projecte efímer Lluernia
arquitectura efímera reflex Olot
projecte efímer Lluernia
arquitectura efímera reflex Olot