Quantes vegades us haureu fet aquesta pregunta? Sovint tenim alguna reforma o projecte en ment que ens il·lusiona, però alhora no tenim clar quins agents hi han d’intervenir, quins permisos ens demanaran… i quan anem a l’Ajuntament a preguntar, ens confirmen el que molta gent tem: necessites un arquitecte!

En l’últim article us explicàvem en quines casuístiques necessiteu un/a arquitecte/a, i això ens ha fet reflexionar sobre si la gent entén la nostra professió en tots els seus àmbits, o en canvi ens acaben veient com uns simples tècnics.

Avui us volem explicar quins avantatges pot aportar contactar un equip d’arquitectura, ja que no només fem plànols, memòries i papers. A veure si ens en sortim!

arquitectura cooperativa al baix empordà i gironès

Què m’aporta la bona elecció d’un arquitecte?

A banda de les funcions pròpies de la professió, us aportarà una bona qualitat en el disseny. Els arquitectes som persones formades acadèmicament i amb l’experiència del dia a dia. Ens trobem amb problemes similars als teus freqüentment. Coneixem els processos, els errors més comuns i les solucions per a fer de casa teva aquell espai que esperes.

Un disseny creatiu, personalitzat i exclusiu. Materialitzem les teves idees i aspiracions, som la teva mà dreta durant tot el procés. Els espais que dissenyem han d’expressar la manera de veure o viure la vida i millorar la qualitat d’aquesta. Cal estudiar totes les variables per poder arribar a un disseny integral i que satisfaci les teves necessitats.

En front a la idea molt generalitzada de que els arquitectes són cars, cal tenir en compte que un bon arquitecte és una inversió, no una despesa. El pagament dels honoraris es veu recuperat amb la quantitat de diners que s’estalviaran a l’obra i la vida útil de la construcció. La construcció de casa teva és una acció important i quasi segur única en la teva vida, a undos considerem que tot aquest camí s’ha de basar en la confiança mútua i molt de diàleg. I per això, sovint l’arquitecte més econòmic no és el que més et convé, sinó aquell que et transmet confiança i seguretat, i que sap adaptar-se a les teves necessitats.

Fem d’intermediaris amb els altres col·laboradors, treballem per a tu i defensem els teus interessos. Per això, abans de començar a construir o reformar cada teva, et recomanem que contactis amb un arquitecte/a abans que amb un constructor. Els arquitectes definim al detall el disseny de casa teva per a posteriori, contactar amb varis constructors per comparar i negociar el preu de l’obra. El constructor per tant, és l’últim agent que intervé, i sempre és convenint que estigui supeditat al control de l’arquitecte/a

Sabem com planificar un projecte i una obra, tenint en compte possibles imprevistos i estimar els períodes més realistes possibles. A més, tenim experiència en gestionar pressupostos que es veurà reflectit en els diners destinats a l’obra.

Però… què aportem, a més a més, undos arquitectura cooperativa?

A undos ens agrada dir que fem arquitectura de proximitat per a gent amb valors. I això què vol dir?

  • Doncs que treballem amb materials de proximitat. Intentem sempre que és possible, prescriure materials que siguin de proximitat, evitant la petja ecològica dels transports i enfortint l’economia del territori.
  • Que fem arquitectura saludable. Mirem les aplicacions dels materials, instal·lacions i distribucions tenint en compte la salut de les usuàries que hauran d’utilitzar aquells espais i la toxicitat que poden tenir sobre aquestes i el medi ambient.
  • Prestem atenció a les necessitats i preexistències del lloc, tenint en compte el clima on ens trobem. Quan ens posem a projectar, analitzem quina és la millor orientació, si necessitarem control solar a les façanes més assolellades, instal·lem fonts d’energia renovables i mecanismes per a poder optimitzar l’aigua i la llum.
  • A undos som molt conscients que treballem amb persones, i això ens fa posar molta atenció a l’acompanyament que fem des de que ens contacteu fins que entreguem l’obra acabada (o fins i tot més enllà). Alhora cuidem les nostres relacions personals com equip. Si nosaltres estem bé, podem cuidar les relacions amb la resta i posar tots els sentits en la nostra feina.
  • Prioritzem les persones i la finalitat social del nostre treball per sobre del capital. Com equip ens organitzem de manera horitzontal, practiquem l’ajuda mútua, la democràcia interna, l’equitat i la solidaritat.
  • A més, formem part de Formem part de La Xarxeta, el Cercle d’Economia Sociali Solidaria Ter – Gavarres. Promovem i consolidem un espai comú, de relació i cura que contribueix a enfortir idonar suport a les iniciatives que en formem part. Totesnosaltres prioritzem com a metodologia de treball elsprincipis de l’ESS.
arquitectura cooperativa a celrà

Per tant (i si heu arribat fins aquí) haureu vist que els arquitectes no tant sols dibuixem plànols i redactem documents tècnics (per altra banda, tasques imprescindibles).

Esperem haver-vos transmès la nostra visió del que és un arquitecte i de com des de undos afrontem la nostra feina. Esperem que confieu en nosaltres per materialitzar les vostres idees!

Si us ha agradat l’article i creieu que tenim (ni que sigui) una mica de raó… parleu de nosaltres! I si ja tens algun projecte en ment, posa’t en contacte amb nosaltres